De kracht van AI toegepast op jouw organisatie

Webinar | Machine Learning in de woningmarkt

25 nov 2020 | 16.00 uur | Presentatie door Loek Gerrits (Vantage AI) & Maxim Bours (Huispedia)

Van idee naar product - en alle stappen onderweg

Op Huispedia.nl heeft ieder huis in Nederland zijn eigen profiel. Echt elk huis? Ja, allemaal. Dat zijn ongeveer 8 miljoen woningprofielen. Het aantal websitebezoeken bewijst dat mensen Huispedia erg waarderen. Het is het op één na grootste online vastgoedplatform van Nederland met maandelijks 2,5 miljoen bezoekers.

Een belangrijk onderdeel van het online platform van Huispedia is een geschatte woningwaarde per profiel. Voor deze schatting hebben we een Machine Learning oplossing gebouwd die volledig is geïntegreerd in de website.

Maar waarom zou je elk huis op Huispedia schatten? De gemiddelde persoon verhuist eens in de negen jaar. Dit verhuisvolume is niet groot genoeg om diep in de details van de huizenmarkt te duiken en alle beschikbare informatie binnen handbereik te hebben. Zo komen er plotseling onverwachte kosten tevoorschijn tijdens het proces of is niet alle informatie van de woning beschikbaar. Met de mogelijkheid om elk huis in Nederland op te zoeken en toegang te krijgen tot hun profiel, wordt de woningmarkt eenvoudiger en transparanter.

In deze webinar zullen we uitleggen hoe we erin geslaagd zijn om een Machine Learning oplossing te ontwikkelen en in productie te brengen bij een scale-up als Huispedia. Welke hindernissen hebben we overwonnen en welke aspecten bleken cruciaal te zijn?

Agenda:

  • De CEO van Huispedia zal het platform introduceren en laten zien hoe de website wordt gebruikt.
  • We zullen ingaan op de verhaallijn van de model evolutie in de loop van de tijd en waarom Machine Learning de volgende stap was.
  • We zoomen in op de ML-workflow en illustreren de belangrijkste aspecten die dit project bij Huispedia succesvol hebben gemaakt.
  • We zullen de positie van ML in industrieën bespreken en waarom het niet alleen voor grote bedrijven ingezet kan worden.

Voor wie?

Deze webinar is voor zowel (product) managers als data scientists die nieuwsgierig zijn naar de sleutelelementen voor het ontwikkelen van een duurzame ML-oplossing. Een oplossing die in de praktijk daadwerkelijk waarde genereert!

Schrijf je in voor de webinar!