Menu
'2 heren zijn met een flipchart bezig, 2 heren maken een praatje en een heer en dame praten ook'

Data Scientist

We zijn nu niet actief op zoek, maar neem bij interesse vooral contact met ons op! Dan weet je zeker dat je vooraan in de rij staat wanneer we weer mensen kunnen aannemen.

Dit ben jij

Jouw passie is data en alle informatie die daarin verborgen zit. Elke datavraag pak jij met beide handen aan. Je bent gedreven om met data science de maximale business waarde te behalen. Je communicatieve vaardigheden zijn sterk, je hebt programmeerervaring en bent leergierig. Het ultieme doel voor jou is om één van de beste data scientists van Nederland te worden. Je hebt de juiste achtergrond, talent en drive, maar je mist één ding: voldoende vlieguren.

Vantage AI

Wij zijn een jong team met één doel: aan de hand van data science oplossingen organisaties laten groeien. Kortom, wij staan met twee sterke benen middenin de markt. Daarnaast staan wij altijd vooraan als het gaat om de nieuwste ontwikkelingen in data science. Hierin worden wij ondersteund door de ervaren specialisten van zusterbedrijf BigData Republic. 


"Vantage AI is de perfecte plek om mij verder te blijven ontwikkelen op gebied van data science en daarnaast praktijkervaring op te doen binnen verschillende sectoren. Met de gemoedelijke en behulpzame sfeer binnen het team voelt het als thuiskomen op de vrijdag!"

Bart van Aalst, Data Scientist bij Vantage AI


Dit bieden wij

 • Driejarig ontwikkelingstraject

Als wij in onze data scientists investeren, dan doen wij dat goed. Wij bieden je een ontwikkelingstraject waarin je drie jaar lang vier dagen per week werkervaring opdoet bij toonaangevende partners en ondersteund wordt door topexperts van BigData Republic. Iedere vrijdag verdiepen we jouw kennis samen met de andere enthousiaste data scientists van Vantage AI middels een intensieve training bij ons op kantoor.

 • Afwisselende projecten

Bij Vantage AI ga je aan de slag met uitdagende data science projecten bij een uiteenlopende klanten. Nee, niet als trainee, maar als volwaardig betaalde kracht. Wij geloven namelijk in jouw talenten en in jouw kwaliteiten en zo zetten wij jou ook in bij onze partners. Je krijgt hierbij alle ruimte om je kennis en vaardigheden zelfstandig in de praktijk te brengen en meer te leren over de bestaande branches, bedrijfsprocessen en tools.

 • Team van gedreven collega-data scientists

Wij geloven in jou, maar ook in elkaar. Wij helpen elkaar als we dreigen te vallen, maar ook als we allang weer zijn opgestaan. Met je mede-Vantage AI-ers doorloop je samen drie jaar lang een intensief ontwikkelingstraject. Je ontwikkelt een hechte band die ook na het programma zal blijven bestaan. Bereid je dus maar voor op een pittig potje tafelvoetbal op de vrijdagmiddag, een avondje karten of gewoon een gezellige borrel!

 •  Begeleiding van topexperts

De intensieve training op vrijdag op het kantoor van Vantage AI krijg je van de topexperts van ons zusterbedrijf BigData Republic. BigData Republic biedt als senior label al jaren oplossingen op het gebied van data science, engineering, en big data strategy. Je leert van hun projectervaring bij zowel grote klanten zoals AH, Wehkamp, Bol.com, Heineken, KPN en ING, als startups / scaleups.

 • Lifelong learning

Op vrijdag deel je jouw kennis die je hebt opgedaan tijdens je project met je teamleden van het Vantage AI Programma. Zo leer je ook andere branches, bedrijfsprocessen, tools en data science-oplossingen kennen. Daarnaast krijg je kennissessies waarin je kennis wordt bijgespijkerd over o.a. machine learning, zoals deep learning, recommender systems, time series en predictive maintenance. Maar ook over diverse tools zoals Scikit-learn, Tensorflow. En we nemen je mee naar evenementen en dagen je uit met hackatons. Data science is continu in ontwikkeling. Wij geloven daarom in life-long learning. Een data scientist is namelijk nooit uitgeleerd. Ook niet als je die top hebt bereikt.

 • Solide doorgroeimogelijkheden en dito arbeidsvoorwaarden

In het derde jaar van het programma zul je jezelf toespitsen op de specialisatie waar jouw passie ligt. Daarmee gaan we aan de slag om jouw carrière een extra boost te geven. Aan het einde van het ontwikkelingstraject biedt Vantage-AI je verdere carrièremogelijkheden bij BigData Republic. Ook zal het je aan arbeidsvoorwaarden bij ons niet ontbreken. Naast een goed salaris is er een ruim mobiliteit budget, met de mogelijkheid voor een leaseauto. Daarnaast wordt je voorzien van een high-end laptop naar keuze, uitgebreid care package en zijn er tal van trainingen mogelijk.


Samengevat is voor ons belangrijk:

 • de drive om één van de beste data-science consultants te worden
 • sterke communicatieve vaardigheden
 • de capaciteit om je binnen elke laag van een bedrijf wegwijs te maken
 • hands-on machine learning ervaring
 • sterke beheersing van de Nederlandse taal
 • een kwantitatieve universitaire achtergrond (of PhD)
 • ervaring met programmeren in Python of R
 • zin om samen te werken met gemotiveerde collega’s

Als je nog vragen hebt over ons ontwikkel programma neem gerust contact met mij op via tim.janssen@vantage-ai.com of +31 6 48374555. Ik kijk ernaar uit!

Meer weten?

'Foto van Tim Janssen met een blauw shirt

Mijn naam is Tim Janssen en ik ben de recruiter bij Vantage AI. 

Solliciteer nu als jij onze nieuwe data science collega wilt worden.

Heb je nog vragen of wil je sparren met mij neem dan gerust contact op met mij.